divendres, 29 de maig del 2020

BIOLOGIA 3r

Activitats Biologia del 29 de maig al 2 de juny.


Hola a tothom, espero que us trobeu molt bé.

Aquestes són les solucions a les activitats demanades a l’última sessió:

Claus per començar
•  Durant la pubertat es produeixen nombrosos canvis físics. A les noies se’ls desenvolupen els pits i els genitals externs, se’ls eixamplen els malucs i els creix borrissol al pubis i a les aixelles. Als nois els augmenta el gruix dels ossos i la massa muscular, els creix borrissol a la cara, al pit, a les aixelles i al pubis, i la veu se’ls fa més greu.
•  R. Ll.
•  La fecundació és la unió d’un espermatozoide i un òvul per formar una cèl·lula ou o zigot. Perquè els espermatozoides arribin fins a l’interior de l’aparell reproductor femení és necessari l’acte sexual o coit o un procés de reproducció assistida.
•  L’embaràs dura nou mesos dividits en tres trimestres, en els quals l’embrió experimenta grans transformacions. Durant aquest temps tenen lloc diferents canvis en la mare que permeten acollir l’embrió, preparar el cos per al part i proporcionar aliment al nounat. El part és el procés mitjançant el qual neix el nadó. Al final de l’embaràs l’úter es comença a contreure de manera rítmica i potent, i expulsa el fetus fora del cos de la mare. El part consta de tres fases: dilatació, expulsió i deslliurament.
•  Els mètodes anticonceptius són els que s’utilitzen per evitar un embaràs. Per exemple, el preservatiu i el DIU.
•  R. Ll.

Aquesta sessió heu de llegir les pàgines de la 116 a la 119 i posteriorment fareu les activitats 2, 4, 5 i 6. Els que encara no heu lliurat el resum del tema 6 l'heu de preparar com molt tard pel proper divendres.

Cuideu-vos molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada