dimarts, 12 de maig del 2020

BIOLOGIA 3r

Activitats Biologia del 12 al 15 de maig.


Hola a tothom, espero que us trobeu molt bé.

Aquestes són les solucions a les activitats demanades a l’última sessió:

13.- El cúbit i la tíbia són ossos llargs. El frontal és un os pla. En els ossos llargs hi ha una cavitat medul·lar.
14.- La zona de creixement dels ossos es localitza a la metàfisi, que durant el creixement conté una zona de teixit cartilaginós.
15.- En una articulació mòbil els ossos estan recoberts per una càpsula articular de cartílag. D’aquestes càpsules surten els lligaments, que uneixen els ossos entre si. Entre els ossos hi ha el líquid sinovial, que actua com a lubrificant i com a amortidor per disminuir el fregament entre els ossos. Les articulacions mòbils permeten fer una gran varietat de moviments entre els ossos que les formen, mentre que les articulacions immòbils no permeten el moviment dels ossos.
16.- El colze és una articulació mòbil perquè permet la flexió de les extremitats superiors. Està formada per l’húmer, el cúbit i el radi. L’espatlla és una articulació semimòbil perquè permet fer un petit moviment. Està formada per la clavícula, l’omòplat i l’húmer.

Aquesta sessió heu de llegir les pàgines 106, 107, 108 i 109 del llibre i fer les activitats de la 17 a la 19.

Recordeu que també heu de anar fent l’esquema, aquestes pàgines són les últimes d’aquest tema. Per tant, s’ha entregar tot el tema quan acabem totes les activitats.

Cuideu-vos molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada