divendres, 15 de maig del 2020

BIOLOGIA 3r

Activitats Biologia del 15 al 22 de maig.


Hola a tothom, espero que us trobeu molt bé.

Aquestes són les solucions a les activitats demanades a l’última sessió:

17.- Els músculs que participen en l’expressió de la cara d’una persona que està enfadada són els músculs de la mímica: el frontal, els nassals, els buccinadors, els risoris i els orbiculars de les parpelles i dels llavis.

18.- Els músculs esquelètics estan formats per fibres musculars estriades. Cada fibra està envoltada d’una capa fina de teixit conjuntiu, anomenada endomisi. Les fibres s’agrupen i formen feixos musculars, que s’envolten d’una membrana de teixit conjuntiu anomenada perimisi. Alguns d’aquests feixos musculars formen el múscul, que, al seu torn, està envoltat d’una altra capa de teixit conjuntiu que rep el nom d’epimisi. A l’extrem dels músculs, les unions de tots els embolcalls de teixit conjuntiu formen els tendons, que uneixen el múscul a l’os.

19.- Interpreta la imatge. Les posicions correctes són la A i la C, mentre que les incorrectes són la B i la D. Per tal de no malmetre la columna vertebral quan s’alcen objectes pesants, convé mantenir l’esquena recta, flexionar les cames i fer-les servir com a palanca per suportar el pes del cos en lloc de l’esquena. A l’hora de seure també s’ha de mantenir l’esquena recta i recolzada al seient.

Aquesta sessió heu de lliurar el resum del tema i fer les activitats de la 20 a la 32. Com això representa una mica més de feina de l’habitual, us dono una setmana per fer-la.

Cuideu-vos molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada