dimarts, 26 de maig del 2020

BIOLOGIA 3r

Activitats Biologia del 26 al 29 de maig.


Hola a tothom, espero que us trobeu molt bé.

Aquestes són les solucions a les activitats demanades a l’última sessió:

35.- a) R. G.
b) R. G.
c) Els noms dels dits, d’esquerra a dreta, són auricular, anular, mitger, índex i polze. Cada dit consta de tres falanges, tret del polze, que en té dues.
d) R. G. Les articulacions metacarpofalàngiques són articulacions mòbils i estan situades entre els ossos metacarpians i les falanges.
36.- a) En aquesta radiografia es veuen els ossos del crani següents: frontal, parietal i temporal. També es veuen ossos de la cara: nasals, maxil·lar superior i maxil·lar inferior, i la columna vertebral.
b) Els ossos tenen una densitat més gran al crani que a la zona del nas, per això els ossos del crani s’observen com una imatge blanca més intensa que els ossos de la zona del nas.
c) Les taques blanques poden ser un adorn metàl·lic, com per exemple una arracada, i en el cas de la boca, un aparell dental.
37.- a) Els ossos fracturats són el cúbit i el radi. S’articulen amb l’húmer i amb els ossos del carp.
b) La fractura es localitza a la diàfisi dels ossos.
c) Per col·locar els ossos al seu lloc s’han utilitzat plaques d’osteosíntesi amb cargols.
38.- a) En la imatge anteroposterior, la B, es distingeixen els ossos del tars, del metatars i les falanges. En la imatge lateral, la A, també.
b) Entre els ossos de les extremitats superiors i de les inferiors es pot establir un paral·lelisme, amb el nombre de les falanges; entre el nombre d’ossos que constitueixen el metacarp i el metatars, que és un; i entre el nombre d’ossos que constitueixen el carp i el tars. El carp està constituït per vuit ossos i el tars per set.

Aquesta sessió heu de llegir les pàgines 114 i 115 i posteriorment fareu les clau per començar. Com ja hem començat el tema 7 heu de preparar el resum del 6 per la propera setmana.

Cuideu-vos molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada