dimarts, 2 de juny del 2020

BIOLOGIA 3r

Activitats Biologia del 2 al 5 de juny.


Hola a tothom, espero que us trobeu molt bé.

Aquestes són les solucions a les activitats demanades a l’última sessió:

2.- El sexe és una condició biològica de tots els éssers vius que distingeix individus femenins i masculins. La sexualitat inclou, a més de les condicions anatòmiques, fisiològiques i psicològiques que caracteritzen cada sexe, els fenòmens emocionals i de conducta relacionats amb el sexe. La reproducció és la funció vital que permet obtenir nous individus similars als progenitors. En aquesta funció estan implicats l’aparell reproductor femení i masculí, que determinen el sexe dels individus.
4.- Interpreta la imatge. La uretra.
5.- En els espermatozoides es distingeixen tres parts: cap, peça intermèdia i cua. El cap comprèn el nucli i l’acrosoma, que conté substàncies enzimàtiques que serveixen per travessar la capa protectora que envolta l’òvul. La peça intermèdia conté un centríol, que constitueix la base del flagel, i nombrosos mitocondris, que els subministren l’energia necessària per moure’s. La cua està formada pel flagel, que l’impulsa en el seu trajecte. Els espermatozoides són expulsats a l’exterior amb el semen o esperma.
6.- El procés pel qual es produeixen els espermatozoides té lloc en els nombrosos túbuls seminífers de l’interior dels testicles. Els espermatozoides formats als testicles maduren als epidídims, són transportats pels conductes deferents i són expulsats a través de la uretra cap a l’exterior en un procés anomenat ejaculació.

Aquesta sessió heu de llegir les pàgines 120 i 121 i posteriorment fareu les activitats de la 8 a la 13.

Cuideu-vos molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada